Culturele sector blijft achter in digital marketing

Culturele sector blijft achter in digital marketing

Culturele sector blijft achter in digital marketing

Agile Marketing Agency biedt culturele instellingen de mogelijkheid om te onderzoeken waar zij staan met digital marketing ten opzichte van andere culturele instellingen. De benchmark is bedoeld om directie en marketing managers in de culturele sector een referentie kader te geven. Een meetpunt van de kwaliteit van hun digital marketing ten opzichte van andere culturele instellingen. Op welk onderdeel zijn ze voorloper en waar is snel winst te behalen.

Agile Marketing Agency heeft nu de culturele sector in zijn geheel, vergeleken met digital marketing in Nederland. Op deze wijze is er een ijkpunt voor de sector in zijn geheel. Uit de benchmark kunnen we de conclusie trekken, dat de culturele sector als geheel, nog geen koploper in Nederland is. Er is nog veel te winnen.

Voor het behoud van Nederlands erfgoed zijn er door veel culturele instellingen de afgelopen jaren investeringen gedaan in het digitaliseren van cultureel erfgoed. Maar deze kennis en activiteiten hebben nog weinig geleid tot verdere ontwikkeling van digital marketing of nieuwe business modellen.

De twee strijd in de culturele sector tussen cultureel ondernemerschap en de maatschappelijke doelstelling komt duidelijk naar voren in de digital marketing benchmark. Instellingen die kiezen voor een duidelijke hiërarchie in de doelstellingen, krijgen een beter design en gebruikerservaring.

 

Google Grants

Zo is ook het gebruik van Google Grants een aandachtspunt. Met Google Grants kunnen culturele ANBI instellingen 10.000 dollar subsidie per maand van Google krijgen voor zoekmachine marketing. Wij zijn instellingen tegen gekomen, die vanwege deze sponsor mogelijkheid ANBI instelling zijn geworden en de zoekmachine marketing actief gebruiken om hun doelstellingen na te jagen. Maar er zijn ook instellingen die de 10.000 dollar per maand van Google ontvangen, maar deze helemaal niet gebruiken. De verschillen zijn opvallend groot.

In zijn geheel wijst de benchmark uit, dat er de afgelopen jaren grote stappen voorwaarts zijn gemaakt. Maar ook dat er nog veel te winnen is voor culturele instellingen.

Wil jij voor jouw culturele instelling een scan om te zien waar je met digital marketing staat? Wij maken geheel vrijblijvend een digital marketing scan en komen deze toelichten.

Vraag hier een scan voor uw instelling aan

Download de benchmark van de sector

Caspar van der Woude
Caspar van der Woude
06 - 51 34 37 47
Recent Posts

Leave a Comment

CRM en Socialagile-marketing-data